Museum De Brandkas Van Henny

Museum De Brandkas Van Henny is een Erfgoedmuseum gelegen aan Ravenstraatje 3 in Zutphen.

Meer informatie over Museum De Brandkas Van Henny in Zutphen

Het Museum de Brandkas van Henny is ontstaan in 1845 toen Gerrit Jan Dercksen en Christiaan Henny de Assurantiemaatschappij tegen Brandschade, De Nederlanden van 1845 oprichtten. Het woonhuis van Gerrit Jan Dercksen diende als kantoor en werd bekend als de 'brandkas van Henny'. Tegenwoordig bevindt zich niet alleen een snoepwinkel en een kloosterbibliotheek in het pand, maar is er ook een kamer ingericht met de geschiedenis van Nationale-Nederlanden en haar Zutphense wortels. Voor meer informatie over dit bijzondere pand kan men terecht op de website. De contactinformatie is info@museumwinkelhetsnoepje.nl en het museum is geopend van 1 april tot 31 oktober en van 1 november tot 31 maart. Het museum is gevestigd aan Ravenstraatje 3 in Zutphen.

Wil je weten wat Museum De Brandkas Van Henny verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Museum De Brandkas Van Henny of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Museum De Brandkas Van Henny? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Museum De Brandkas Van Henny het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Zutphen. Opzoek naar Museum De Brandkas Van Henny reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Museum De Brandkas Van Henny

Bezoekers bekeken ook