Broederenkerk

Broederenkerk is een Monument gelegen aan Broederenkerkplein 2 in Zutphen.

Meer informatie over Broederenkerk in Zutphen

De Broederenkerk en het Broederenklooster in Zutphen hebben een rijke geschiedenis. De kerk werd gebouwd in 1293 en heeft prachtige gewelfschilderingen uit de zestiende eeuw. Na de Staatse verovering van Zutphen werd de kerk gebruikt door de protestantse en Waalse gemeenschappen. In 1980 kocht de gemeente Zutphen het gebouw en sindsdien wordt het gebruikt als bibliotheek. Het aangrenzende Broederenklooster was oorspronkelijk het grafelijke hofgebouw en diende later als slaapzaal voor de Dominicaner monniken. Het complex is sinds 1591 eigendom van de stad Zutphen en heeft nu een nieuwe bestemming als hotel. In 1772 werd een nieuwe dakruiter geplaatst, maar er was veel gedoe rondom de bouw ervan. Uiteindelijk werd de kwestie opgelost en is de kerk nu te bezoeken op het Broederenkerkplein 2.

Wil je weten wat Broederenkerk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Broederenkerk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Broederenkerk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Broederenkerk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Zutphen. Opzoek naar Broederenkerk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Broederenkerk

Bezoekers bekeken ook